Et historisk tilbageblik på de 50 år i Asnæs

1975-1984

Perioden var præget af meget stor aktivitet, både når det drejer sig om nybyggeri, opdatering af produktionsudstyr, nye produkter og ikke mindst NKT's organisation.

Der opføres et nyt compoundanlæg, og hal 4 bygges.

NKT's kabelaktiviteter deles i 3 områder, nemlig Telekabelområdet, Forsynings­kabel­­området og Installationskabelområdet. Afdelingerne i Århus og Odense bliver tilknyttet Installationskabelområdet i Asnæs.

Hvert område får egen salgsafdeling, konstruktion, planlægning, laboratorium og lager. Fabrikken i Asnæs betjener nu el-installatører og el-grossister med hele NKT's kabelprogram.

Der opføres en administrationsbygning samt lager. I forbindelse med område­opde­lingen flytter ca. 15 familier fra Københavnsområdet til Asnæs for at bemande de nye afdelinger.

Områdeopdelingen samt ibrugtagning af administrationsbygning og lager markeres over for medarbejdere og kunder under sloganet: "Ud at se på NKT". Der blev til lejligheden bygget en midlertidig perron – Asnæs H – lige ud for administrationsbygningen.

I 1980 blev der holdt et åbent-hus-arrangement for medarbejderne, samt en virksomhedskonference i Asnæs-Grevinge Hallen. I konferencen deltog praktisk talt alle medarbejdere i Asnæs, og det betød, at fabrikken faktisk lå stille hen på dagen. Resultatet af konferencen blev, at medarbejderne savnede information, og det der helt håndgribeligt kom ud af det, var 4-lederen – det første egentlige medarbejderblad, der informerede om stort og småt i Installationskabelområdet.

Navnet 4-lederen og logo blev dannet ud fra et kabel med 4 ledere, som symbol for de 4 afdelinger i Installationskabelområdet, nemlig Asnæs, Århus, Odense og Stenlille.

I slutningen af perioden skulle der igen røres rundt i den organisationsmæssige gryde. Nu forlod vi områdeopdelingen og blev sektoropdelt, uden at det dog havde den store indflydelse på dagligdagen i Asnæs.

På produktsiden startede vi markedsføring af NKT's clips. Vi fik lavet et stort program i autoledninger. De flade installationskabler så dagens lys i denne periode, ligesom det varmebestandige PVIKJ-kabel.

Produktionen af ledningssæt, hvilket vil sige ledninger med påstøbte stik, blev i perioden flyttet fra Frederiksberg til Asnæs og indrettet i hal 1.

I 1984 blev et avanceret produktionsanlæg i hal 2 taget i brug, og på produktsiden blev der udviklet brandsikre kabler, samt konfektionerede varmekabler. Disse to produkter blev dog fremstillet på fabrikkerne i København.

0123456

Åbningstider

Hver mandag hele året

fra kl. 19 - 21.

 

Alle lørdage og skolefridage

fra kl. 13 - 17 i perioden fra uge 7 til og med uge 42

Aktiviteter

Se mere om specielle aktiviteter og

øvrige åbningstider her

Priser

Voksne 50 kr.

Børn 25 kr.

Børn under 4 år - gratis


Vi modtager betaling via Mobile Pay - men IKKE betalingskort

Fællesmuseum

På samme adresse kan du også besøge Odsherred Brandmuseum

Læs mere her