NKT Udstillingscenter i Brøndby – jubilæumsgave til medarbejderne

I anledning af selskabets 100 års jubilæum åbnede NKT i februar 1998 udstillingscentret ”Elektroteket” med både nutidige og historiske effekter fra alle deres virksomheder. NKT Udstillingscenter blev oprettet som en gave til medarbejderne i anledning af jubilæet og blev etableret i nogle tidligere fabrikshaller på NKT´s store erhvervsområde Priorparken i Brøndby.

I december 2014 blev det imidlertid besluttet at lukke NKT Udstillingscenter, da der efterhånden kun var ganske få NKT-aktiviteter tilbage på området.

Der blev arbejdet med mange løsninger for at bevare og videreføre materialet om NKT’s historie gennem mere end 100 år, men LK og Nilfisk besluttede hurtigt at flytte deres udstillinger til egne lokaler i nærheden.

Etablering af nkt museet i Asnæs

nkt cables arbejdede ihærdigt på at sikre den del, der vedrører kabelindustrien, og det hele endte på lykkelig vis med en mulighed for at åbne nkt museet i Asnæs i nærheden af kabelværket.

Man valgte at placere nkt museet uden for fabrikkens område med henblik på at sikre, at flest muligt kan få mulighed for at besøge museet.

Museet blev etableret i Odsherred Brandmuseums bygninger på Industrivangen, hvor man har lejet sig ind i en separat hal. Det åbnede lørdag den 13. juni - samme dag som nkt cables fejrede sit 50 års jubilæum i Asnæs, da man syntes, at det var den bedste måde at markere jubilæet på.

nkt cables fandt man mange fordele ved at indgå et samarbejde med et etableret museum som Brandmuseet og indgå en aftale om fælles drift af de to museer. NKT og Brandmuseet havde i mange år haft et godt samarbejde, og Brandmuseet var allerede i besiddelse af to brandkøretøjer, som tidligere har været bedriftssprøjter på NKT.

Etablering af NKT museet foregik under et stort tidspres, da det var vigtigt for nkt cables at kunne åbne museet den 13. juni som planlagt. Hallen, som egentlig var under opbygning og skulle bruges som lagerhal til opbevaring af overskydende effekter for Brandmuseet, skulle færdiggøres og isoleres. NKT-effekterne skulle tages ned i Brøndby, kategoriseres og pakkes ned og opsættes i Asnæs, og processen viste sig at tage længere tid end forventet.

Man blev klar til åbningen, men museet blev ikke færdigudbygget. Arbejdet er kun lige begyndt. Der er fortsat mange effekter, som skal vurderes og udvælges.

Der er ved indretningen lagt vægt på fortsat at vise alsidigheden i NKT-koncernen ved at vise effekter fra alle selskaber, men det er planen, at der skal indrettes en afdeling med fokus på fabrikken i Asnæs og produkter herfra

0123456

Åbningstider

Hver mandag hele året

fra kl. 19 - 21.

 

Alle lørdage og skolefridage

fra kl. 13 - 17 i perioden fra uge 7 til og med uge 42

Aktiviteter

Se mere om specielle aktiviteter og

øvrige åbningstider her

Priser

Voksne 50 kr.

Børn 25 kr.

Børn under 4 år - gratis


Vi modtager betaling via Mobile Pay - men IKKE betalingskort

Fællesmuseum

På samme adresse kan du også besøge Odsherred Brandmuseum

Læs mere her