NKT's historie startede i 1891, hvor den 24-årige H.P. Prior etablerede sin virksomhed Nordisk Elektrisk Ledningstraad og Kabel-Fabrik i København. Virksomheden ekspan­derede bl.a. ved at opkøbe konkurrerende foretagender

i branchen. I 1898 blev den virksomhed, han havde opbygget, omdannet til aktieselskabet ”Nordiske Kabel- og Traadfabriker”, som i daglig tale blev kaldt NKT. På det tidspunkt var der 26 medarbejdere. 

 

I 2015 har NKT- koncernen godt 7.000 medarbejdere.

 

I 1944 købte NKT gården Vibeholm i Brøndbyøster for at sikre sig jord til at opføre en ny fabrik, der kunne aflaste værkerne på Frederiksberg og Amager. I 1951 begyndte opførelsen af fabrikken på Vibeholms jord, og det skete med de mest moderne byggemetoder. Kabel­pro­duktionen var tilrettelagt efter de mest moderne metoder og foregik i én lang proces, den såkaldte “flydende produktion”. Råvarerne kom ind i den sydlige ende, og de fornødne materialer var oplagret op gennem fabrikshallerne. De færdige kabler kom så ud i den nordlige ende.

NKT’s fabrikker blev en af Danmarks største industrivirksomheder.

 

 

Øvrige NKT-selskaber

NKT i Middelfart lavede bl.a. søm og skruer. Fabrikken eksisterer stadig, men er solgt fra. Nu er den ejet af ITW - Illinois Tool Works, Chicago, men de fik lov til at beholde NKT-navnet.

 

Nilfisk havde en fremsynet produktion af små elektro­motorer i København under navnet Fisker & Nielsen. De fremstillede alt fra ventilatorer og køkkenelevatorer til kaffemøller, boremaskiner og tøjruller. Og så støv­sugeren, der måtte skilles ad og samles igen utallige gange, før man endelig fandt frem til Nilfisken, den første elektriske støvsuger i Europa.

Nilfisk har som bekendt også lavet Nimbus motorcykler, der blev lanceret i 1919.

 

LK havde et stort sortiment af produkter, f.eks. blink­signaler til jernbaneoverskæringer, komfurer og andre hårde hvidevarer, ure, udendørslamper, målere, afbrydere m.m. Der er en vis nostalgieffekt i mange af disse ting, måske fordi de engang udgjorde en stor, men upåagtet del af hverdagslivet rundt omkring i hjemmene.

0123456

Åbningstider

Hver mandag hele året

fra kl. 19 - 21.

 

Alle lørdage og skolefridage

fra kl. 13 - 17 i perioden fra uge 7 til og med uge 42

Aktiviteter

Se mere om specielle aktiviteter og

øvrige åbningstider her

Priser

Voksne 50 kr.

Børn 25 kr.

Børn under 4 år - gratis


Vi modtager betaling via Mobile Pay - men IKKE betalingskort

Fællesmuseum

På samme adresse kan du også besøge Odsherred Brandmuseum

Læs mere her